Week van de

VAKTHERAPIE BASIS VOOR BETER

Van maandag 11 tot en met zondag 17 november 2019 is het weer zover!
Voor activiteiten in de regio kijkt u op www.weekvandevaktherapie.nl

Vader van Jelle:

‘Ik weet nu hoe ik een negatieve sfeer kan ombuigen. Ik luister meer naar de kinderen, ik voel me wijzer. Samen een kunstwerk maken heeft goed geholpen’.

Moeder van Gea:

‘Mijn kind is niet zo’n prater, door de training heeft ze goed geleerd wat ze kan doen. Heel fijn.’Moeder van

Alysha, 7 jaar

‘Het herinneringsboek dat ik gemaakt heb, heb ik samen met opa gelezen. We zijn nu niet meer zo verdrietig om oma’s dood’.Alysha

Rosanne, 31 jaar:

‘Ik voel me evenwichtiger en ik kan beter met m’n grenzen omgaan dankzij het creatieve werken’.

Mariska, 14 jaar:

‘Ik heb nu een duidelijk doel in m’n leven en ik weet wat ik echt leuk vind. Ik let meer op mezelf en minder op anderen.’

Vera, 9 jaar

‘Ik durfde nooit mee te doen met gym. Nu vind ik het niet zo erg meer omdat ik weet dat ik heel goed ben in andere dingen. Ik hoef niet overal goed in te zijn’.

Simion, 7 jaar:

"M’n vader en moeder praten meer met elkaar en met ons (zusje van 3). We doen weer dingen samen."

Vader van Jelle:

"Ik weet nu hoe ik een negatieve sfeer kan ombuigen. Ik luister meer naar de kinderen, ik voel me wijzer. Samen een kunstwerk maken heeft goed geholpen."

Mijn werkwijze

U kunt telefonisch of per mail aanmelden voor individuele behandeling of begeleiding.
Na de aanmelding volgt een intakegesprek, 5 kennismakingscontacten, evaluatie en adviesgesprek waarna een persoonlijk plan wordt gemaakt. Indien nodig wordt vervolg gegeven aan de behandeling en 4 wekelijkse oudergesprekken. In de behandeling van kinderen en jongeren is ouderbegeleiding vanzelfsprekend, afhankelijk van de hulpvraag.
In eerste instantie betaalt u de kosten van de beeldende therapie of begeleiding zelf. Onderstaande tarieven zijn van toepassing.

In sommige situaties geven enkele zorgverzekeraars een tegemoetkoming in de investering van beeldende therapie. Dit kunt u vinden in uw aanvullende zorgpolis. Op www.zorgwijzer.nl kunt u kijken of beeldende therapie ook door uw aanvullende zorgverzekering wordt vergoed. Beeldende therapie valt onder de alternatieve en/of complementaire geneeswijze.
Wanneer u of uw kind al in behandeling is bij een psycholoog, psychotherapeut of psychiater, die BIG geregistreerd is, kan het een optie zijn dat de behandelaar, een verwijzing geeft voor beeldende therapie.

Ook kan in sommige gevallen begeleiding vergoed worden vanuit een PGB (PersoonsGebonden Budget). Hierbij gaat het niet om beeldende therapie maar om persoonlijke begeleiding/ondersteuning.In een enkel geval kan een werkgever mogelijk een bijdrage leveren of een ARBO dienst. Informeer hier naar als u in een arbeidsongeschiktheidssituatie zit.

De praktijk heeft een contract met de gemeenten Twente Samen-14 waardoor in sommige gevallen de vergoeding van de therapie via de gemeente (Jeugd Wet) kan lopen. Voor meer informatie kunt u hierover contact met me opnemen.

De kosten

De huidige tarieven per contact van 1 uur zijn:

eerste contact, adviesgesprek, eindgesprek elk80,-
individuele behandeling van kinderen (45 minuten)50,-
groepsbehandelingen van kinderen35,-
individuele behandeling van volwassenen80,-
ouderbegeleiding80,-

In alle andere vergoedingssituaties zijn de tarieven conform de door instellingen gehanteerde tarieven.

Kwaliteitscriteria

Ik voldoe aan de kwaliteitseisen van onderstaande beroepsverenigingen en organisaties
VVTTwente
NVBT 5964
NVPA 100252
SCAG 10630
RBCZ 204368R
AGB code 9006447/90027499
KvK-nummer 08197016

RBCZ behartigt de algemene belangen van de aangesloten beroepsbeoefenaren in de complementaire zorg en is een onafhankelijke intermediair tussen beroepsorganisaties, de zorgverzekeraars en cliënten. Alleen therapeuten op Hbo-niveau en artsen binnen de complementaire zorg worden geregistreerd in het openbare register van RBCZ. Zij mogen de beschermde titel voeren Registertherapeut BCZ®. Naast registratie en certificatie biedt RBCZ een onafhankelijk tuchtrecht. Dit is ondergebracht in een aparte stichting: Stichting TCZ (Tuchtrecht Complementaire Zorg).

Als NVPA-therapeut houd ik me aan de klachtenregeling conform de nieuwe wetgeving Wkkgz, die vanaf 1 januari 2017 van kracht is. Ik ben aangesloten bij de Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG), die zorg draagt voor de klachten- en geschillenregeling.

Logo VVTT
Logo RBCZ
Logo NVPA